Ljubiteljima bureka će se verovatno dopasti i ova domaća varijanta od gotovih kora.
Sastojci:
- pakovanje kora za pitu
- 300-350 gr sira
- 250 ml kisele vode
- 125 ml ulja
- 1/2 kašičice soli
Priprema:
1.
Pomešati vodu i ulje i so. Posle svakog prskanja kora promešati tečnost jer se ulje odvaja od vode.
2.
Tepsiju podmazati uljem, stavite 2 kore ali ih ukrstite i ostavite krajeve da vise preko tepsije. Poprskati mešavinom ulja i vode.
3.
Staviti odozgo tri kore jednu preko druge gužvajući ih kako bi stale. Zatim poprskati pa staviti sir. Potom opet 3 kore nagužvati, poprskati, naneti fil i tako sa svim korama sem poslednje tri.
4.
Prvu od tri preostale kore nagužvati, poprskati, stavite drugu koru i nju poprskati, stavite preostali sir pa poklopite poslednjom korom.
Krajeve koji vire preko tepsije prebacite preko kore i poprskati.
5.

Peći u rerni pola sata na 200 stepeni dok ne dobije zlatnu boju. Burek kada je pečen izvadite iz rerne, prevrnuti na odgovarajuću tacnu ili tanjir, iseći na parčad i služiti vruć.
Izvor: tanja_recepti