Kao što se vidi iz naslova, ova pita se vrlo jednostavno i relativno brzo priprema. Za 45 minuta možete da uživate u ovom kompletnom obroku uz čašu belog vina.
Kako da pripremite pitu sa lukom i slaninom?
Sastojci (za 2 porcije):
- 200 g brašna
- 1 kašičica soli
- 1 kašika ulja
- 110 ml vode
- 200 g pavlaka
- So, biber, muskat
- 2 glavice luka
- 100 g naseckane slanine
Priprema:
Vreme pripreme: 45 min.

Napravite testo od brašna, soli, ulja i vode. Testo mesite sve dok ne prestane da se lepi na rukama, u suprotnom dodajte malo brašna. Neka odstoji 30 minuta.
Umutite dobro pavlaku i začinite sa malo soli, bibera i muskata.
Luk oljuštite, isecite na pola i onda iseckajte na duguljaste tanke kriške.

Testo tanko razvucite oklagijom na površini posutoj brasnom i stavite na pleh ili kamen za pečenje.

Sada namažite testo pavlakom i ravnomerno dodajte luka i slaninu.

U zagrejanoj rerni pecite oko 20 minuta na 200 stepeni.

Služite uz čašu hladnog belog vina. Prijatno!
Izvor: chefkoch.de