Kafa ili čaj koji pijete sa dragom osobom biće mnogo ukusniji ako ih zasladite ovim šećernim srcima koja se veoma lako prave.
Za pravljenje šećernih srca treba vam:

- Šećer
- Voda
- Boja za kolače
- Kalup od bombonjere u obliku srca
- Činija i kašika
Kako da napravite šećerna srca?
Korak 1:

Sipajte šećer u činiju i kašikom postepeno dodavajte vodu, sve dok se ne dobije meka, zrnasta masa.
Pazite da ne dodate previše vode jer će se šećer otopiti i onda nećete moći da napravite dobra šećerna srca. Ako dodate premalo, šećer neće moći da očvrsne.
Korak 2:

Dodajte par kapi boje za kolače i dobro promešajte da se boja ravnomerno rasporedi. Ako volite tamniju boju onda dodajte još par kapi i ponovo promešajte.
Bolje je postepeno dodavati boju u više navrata nego odjednom sipati previše kapi, jer se boja lako meša sa šećerom i može ispasti isuviše tamna.
Korak 3:

Uzmite kalup od bombonjere i uspite šećer u prostor gde su stajale bombone. Čvrsto ga utisnite kako ne bi bilo praznina zbog kojih srca ne bi imala pravilan oblik.
Korak 4:

Izravnajte gornji deo srca pomoću noža i zadnjeg dela kašike, a zatim očistite višak šećera.
Korak 5:
Ostavite da se šećer stvrdne preko noći na sobnoj temperaturi.
Korak 6:

Kada se šećer stvrdnuo postavite poslužavnik preko kalupa, oba držite čvrsto i preokrenite. Šećerna srca bi trebalo da stoje na poslužavniku. Ukoliko je potrebno kucnite prstima po kalupu da odvojite neki tvrdoglavi komad koji neće da izađe.
Izvor: Gathering Beauty