Priuštite sebi manikir

09 avgust 2015 Ocenite ovaj članak
(20 glasova)

Ne može svako da priušti sebi redovan odlazak kod manikira. Zato vam otkrivamo kako kod kuće sami možete da postignete isti efekat kao i kod manikira.

Šta vam je potrebno:

  • Grickalice za nokte
  • Turpija za nokte
  • Sredstvo za skidanje laka i pamučni tuferi
  • Štapić za zanoktice (drveni i gumeni su najbolji)
  • Regenerator za zanoktice
  • Činija tople vode
  • Osnovni premaz, boja i lak

Kako sami da manikirate nokte?

Korak 1:

1 skidanje laka sa noktiju

Očistite nokte pamučnim tuferima natopljenim sredstvom za skidanje laka. Ne preskačite ovaj korak čak i ako vam nokti nisu bili lakirani. Ovim ćete očistiti nokti od prljavštine ili ulja, što je neophodno za profionalno manikiranje.

Korak 2:

2 secenje noktiju

Ošrom grickalicom skratite nokte na podjednaku dužinu. Nikada ne korisite tupu grickalicu, jer ćete tako uništiti vlakna u noktima, što će rezultirati krajevima koji se lako lome.

Korak 3:

4 potapanje noktiju

Napunite manju posudu mlakom sapunicom i toplom vodom. Kap tečnog sapuna od masline omogućiće vašim rukama da se osećaju glatkim poput svile. Potopite ruke u posudu 5 do 15 minuta. Nakon toga ih dobro isušite.

Korak 4:

6 ciscenje noktiju limunom

Da bi vaši nokti dobili prirodan sjaj potopite ih u toplu vodu pomešanu sa malo svežeg limuna.

Korak 5:

5 turpijanje noktiju

Turpijicom srednje finoće oblikujte nokte, a finom turpijicom uradite završno doterivanje. Turpijajte samo u jednom smeru, nemojte prelaziti gore-dole preko noktiju, jer ćete tako oštetiti nokte. Turpijajte nežno sve dok ne postignete željeni oblik i dužinu noktiju.

Korak 6:

7 ciscenje zanoktica

Štapićem za tretman zanoktica gurnite zanoktice nazad nežnim kružnim pokretima, kako ih ne bi oštetili.

Nakon toga pažljivo nakapite regenerator na štapić i umasirajte u zanoktice, čime će postati mekane i lake za održavanje.

Korak 7:

8 lakiranje noktiju

Nanesite osnovni premaz za čvrstoću noktiju. Bolje nanesite dva tanja sloja nego jedan deblji. Sačekajte da se prvi sloj potpuno osuši pre nego što nanesete drugi.

Za potpuni tretman noktiju nanesite sjajni prozirni premaz. Time će vaš manikir da traje duže i ujedno sprečavate prerano ljuštenje laka.

Izvor: Home-Dzine

Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar
pobednik pc press nagrada

NapraviSam.rs nagrađen kao najbolji sajt za 2016. u kategoriji Moderna porodica, u okviru godišnjeg izbora PC Press Top 50.

DRUŠTVENE MREŽE

facebooktwitter