Kako se rešiti podočnjaka

26 novembar 2015 Ocenite ovaj članak
(21 glasova)

Podočnjaci su opuštena, natekla koža ispod vaših očiju; zbog njih se čini da izgledate umorno i stariji nego što jeste. Glavni uzrok podočnjaka, po rečima naučnika, je neravnomerna raspodela tečnosti u periorbitalnom tkivu zbog čega ono otekne.

Mnogi misle da se podočnjaci javljaju samo kod starih osoba, ali to nije istina, podočnjake mogu da imaju i mladi, čak i tinejdžeri.

Ako imate ovaj problem, glavu gore, ima toliko prirodnih lekova za smanjenje ili potpuno uklanjanje podočnjaka.

Prirodni načini za uklanjanje podočnjaka

1. Lepo spavajte

1 spavajte dobro

Uzrok broj jedan pojave podočnjaka, naročito kod tinejdžera i mladih osoba, je nedostatak dovoljnog sna. To je naučno dokazano. Više sna povećava cirkulaciju krvi i osigurava odmor koji uklanja podočnjake.

2. Primenjujte med

2 maska od meda

Opšte je poznato da med ima posebna lekovita svojstva. Med je veoma popularan kao maska za lice i supstanca koja smanjuje upalu, ali je poznat i kao sredstvo za smanjenje podočnjaka. Sve što treba da uradite je da nanesete malo meda oko očiju i odete na spavanje. Ujutru bi oči trebalo da izgledaju mnogo bolje.

3. Koristite limun

3 limun

Iscedite limun i nanesite ga na kožu ispod očiju . Limun ima svojstva koja čine kožu svetlijom, tako da uz stalnu primenu koža ispod vaših očiju neće više biti tako tamna. Budite pažljivi dok primenjujete limunov sok, kako ne bi dospeo u oči. Posle deset do petnaest minuta lice možete oprati hladnom vodom. Ovo je veoma osvježavajuća procedura koju možete primenjivati ujutru pre izlazila kao i uveče pre spavanja.

4. Kolutići krastavca

4 krastavac

Ovo je jedan od najpopularnijih sredstava za podočnjake, koji se pokazao kao veoma efikasan i pouzdan. Jednostavno isecite dva kolutića krastavca i stavite u frižider da postanu hladni. Nakon toga ih stavite preko očiju desetak minuta. Razlika se vidi skoro odmah. Oči će izgledati manje podbulo i upaljeno. Kolutići treba da budu malo deblji, a ovaj proces se može primeniti više puta dnevno.

5. Režnjevi sirovog krompira i ekstrakt krompira takođe smanjuju podočnjake

5 krompir

Možete primeniti isti postupak kao sa krastavcem, samo se umesto debljih kolutića koriste tanki režnjevie krompira. Drugi način primene krompira za smanjenje nadutosti očiju i tamniju boju kože je da oljuštite krompir i iscedite sok iz njega. Zatim potopite kuglice vate u sok i rashladite malo u frižideru pre nego što ih primenite na oči. Držite hladne kuglice od vate preko očiju deset minuta, a zatim isperite lice.

6. Vrećice čaja čine čudo ispod očiju (vrećice crnog čaja)

6 crni caj

Sve što treba da uradite je da ih stavite u frižider neko vreme dok se ne ohlade. Zatim ih stavite preko očiju i sklonite nakon deset minuta i isperite lice. Time smanjujete nadutost i upalu očiju.

7. Hladne metalne kašike

7 hladna kasika

Ovo možda zvuči zaista čudno, ali zapravo funkcioniše veoma dobro. Sve što treba da uradite je da stavite dve metalne kašike u frižider i kada se ohlade stavite ih na oba oka dok ne postanu tople. Ovo funkcioniše prilično dobro.

8. Koristite bademovo ulje za smanjenje podočnjaka

8 bademovo ulje

Bademovo ulje možete nabaviti skoro u bilo kom dragstoru i cena mu je prilično pristupačna. Potrebno je samo da nanesete veću količinu bademovog ulja ispod očiju pre spavanja i ostaviti ga preko noći. Sutradan operite lice normalno sapunom za lice ili sredstvom za čišćenje lica. Ponovite ovaj postupak onoliko puta koliko mislite da je potrebno.

Da biste potpuno sprečili podočnjake obratite pažnju na sledeće:

  • Nemojte previše trljati oči.
  • Ne zaboravite da pijete dosta vode.
  • Dame, ne zaboravite da očistite svu svoju šminku pre nego što odete u krevet.
  • Ako vaše oči izgledaju oteklo ne nanosite maskaru na donje kapke.
  • Smanjite unos soli.
  • Koristite izbalansiranu ishranu.
  • Iznad svega, dobro se naspavajte svakog dana.

Napomena: podočnjaci takođe mogu biti znak oboljenja bubrega ili alergije, zato ih nadgledajte i obratite se lekaru ako se često osećate umorno ili bolesno.

Izvor: Healthy You

Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar
pobednik pc press nagrada

NapraviSam.rs nagrađen kao najbolji sajt za 2016. u kategoriji Moderna porodica, u okviru godišnjeg izbora PC Press Top 50.

DRUŠTVENE MREŽE

facebooktwitter