Kako izbeliti zube na prirodan način

07 jun 2016 Ocenite ovaj članak
(10 glasova)

Održavanje beline zuba je stalna borba, naročito ako ste pušač ili ljubitelj kafe ili vina.

Umesto da trošite novac na trakice za izbeljivanje zuba, ovaj prirodni izbeljivač je možda prava stvar  koja će vam pomoći da imate lepši osmeh, bez mrlja na zubima.

Kako jagode mogu ovde da pomognu? Pored toga što su ukusne, jagode sadrže jabučnu kiselinu koja deluje kao astringent koji vam pomaže da se otarasite mrlja sa vaše zubne gleđi. Soda bikarbona uklanja plak i polira zube, tako da je kombinacije ova dva sastojka prava stvar za lepši osmeh. Pazite samo da ne koristite ovo sredstvo previše često ili da ga ne primenjujete isuviše dugo - jednom nedeljno 2-4 minute je sasvim dovoljno.

Izbeljivanje zuba na prirodan način pomoću jagoda

Sastojci:

  • 1 jagoda
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • Četkica za zube
  • Mala posuda
  • Viljuška

U posudi zgnječite jagodu viljuškom, zatim dodajte pola kašičice sode bokarbone. Dobro izmešajte oba sastojka. Četkicom nanesite smesu na zube i nežno trljajte 2-4 minuta. Isplaknite usta, ako je potrebno koncem očistite zaostalo seme jagode između zuba i desni, zatim isperite zubnom pastom i otkrićete svetliji osmeh.

izbeljivanje zuba pomocu jaboda

Izvor: Hello Glow

Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar
pobednik pc press nagrada

NapraviSam.rs nagrađen kao najbolji sajt za 2016. u kategoriji Moderna porodica, u okviru godišnjeg izbora PC Press Top 50.

DRUŠTVENE MREŽE

facebooktwitter