Strije nestaju a koža postaje kao svila uz pomoć recepata naših baka

11 jul 2017 Ocenite ovaj članak
(4 glasova)

Nudimo vam tri predloga za uklanjanje strija.

U ranoj fazi strije se mogu delimično ukloniti melemima na biljnoj bazi koji sadrže lekovite biljke kao što su aloe vera, kantarion, čičak, badem, lavanda, maslina, neven i druga biljna ulja koja pomažu da se ublaže ožiljci, što strije zapravo i jesu. Ishrana je veoma bitna što podrazumeva unos dovoljne količine vitamina koji održavaju elastičnost kože i utiču na proizvodnju kolagena, a to su vitamin B6, vitamin C, vitamin E i mineral cink.

Sledite tri male tajne za uklanjanje strija.

  1. Desetak kašika maslinovog ulja pomešajte sa crnom kafom tako da masa postane gusta i time masirajte predeo zahvaćen strijama oko 5 minuta. Zagrejte peškir i obmotajte ga oko masiranog dela te držite oko 25 minuta. Isperite smesu sa butina tek nakon skidanja peškira, mlakom vodom. Namažite hranljivu kremu ili melem za strije. Maslinovo ulje u kombinaciji sa kafom stimuliše obnavljanje kože. Ukoliko ovom beauty ritualu posvetite pola sata, tri puta nedeljno, već nakon 2 nedelje primetićete značajnu razliku!
  2. Od prve faze upalnog procesa pa do trenutka kad postanu bele, može da prođe i cela godina. I u tom razdoblju možete se boriti protiv strija, naročito upotrebom glikolne kiseline, koju možete nabaviti u obližnjoj apoteci ili naručiti u kozmetičkom salonu. Glikolna kiselina je prirodni sastojak šećerne trske koja utiče na hidrataciju kože, uklanja izumrle ćelije i povećava količinu kolagena i elastina. Veće koncentracije ove kiseline mogu se kupiti tek nakon konsultacije sa dermatologom jer nepravilno korišćenje može dovesti do crvenila ili isušivanja kože. Kada se pravilno koristi, ona pomaže u prirodnom odstranjivanju mrtvih ćelija sa kože koje se nakupljaju pri površini, čineći je suvom pa tako ona lakše „puca“.
  3. Ulje pšeničnih klica – namažite na predeo zahvaćen strijama svako veče pred spavanje i dobro utrljajte. Ovo ulje idealno je za revitalizaciju kože i od svih ulja ima najveći udeo vitamina E, a sadrži i druge vitamine (B1, B2, B3 i B6) i minerale (cink, gvožđe, kalijum, sumpor, fosfor). Izuzteno je pogodno u borbi protiv bora, strija, i opekotina. Veoma je gusto pa se preporučuje razređivanje sa nekim drugim baznim uljem (npr. bademovim).

Ukoliko se pridržavate bar jednog od ova tri predloga pobedićete strije, jedan od najupornijih sabotera u lepoti kože.

Izvor: Ordinacija TV

Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar
pobednik pc press nagrada

NapraviSam.rs nagrađen kao najbolji sajt za 2016. u kategoriji Moderna porodica, u okviru godišnjeg izbora PC Press Top 50.

DRUŠTVENE MREŽE

facebooktwitter