Sok koji popravlja krvnu sliku, za astmu, reumu, skida celulit i višak kilograma

22 avgust 2017 Ocenite ovaj članak
(11 glasova)

Recept za neverovatni sok koji popravlja krvnu sliku, preporučuje se za astmu i reumu, skida celulit i višak kilograma.

Celer je bogat lekovitim materijama, a posebno vitaminima C, K, B1 i B6, kao i folnom kiselinom, kalijumom i natrijumom. Snižava krvni pritisak, topi kalorije i deluje protiv bakterija. Organizam za varenje celera utroši mnogo više energije (kalorija) nego što sam koren sadrži, pa se preporučuje za mršavljenje, ali i čuvanje dobre linije.

Šargarepa sadrži betakaroten, koji joj obezbeđuje karakterističnu narandžastu boju. Takođe sadrži dosta vitamina, kao što su A, C, B1, B2, B3, B6, B9, E i vitamin K; i minerale – kalujum, magnezijum, gvožđe, kalcijum, fosfor. Predstavlja izvor ugljenih hidrata i vlakana. Šargarepa sadrži 40 kalorija na 100g, tako da je efikasna za osobe koje žele da imaju vitku liniju.

Sok od cvekle regeneriše jetru i sprečava starenje organizma. Blagotvorno deluje kod bolesti jetre, bolesti pluća, bolesti kože, čišćenja organizma, groznice, prehlade, posledica pušenja, trovanje nikotinom, zatvora...

Po prehrambenim i lekovitim svojstvima paškanat spada u red najvrednijih povrtarskih kultura. Dobar je diuretik i deluje na bubrege poboljšavajući njihov rad. Reguliše krvni pritisak i ojačava zidove krvnih sudova, jača srce i reguliše njegov nepravilan rad, a potpomaže i bržem oslobađanju od celulita.

Sastojci:

  • 1 kоrеn cеlеrа
  • 3 šаrgаrеpе
  • 1 cvеklа
  • 1 paškanat
  • 2 litrа vоdе

Pоstupаk priprеmе soka od celera, šargarepe, cvekle i paškanata:

  1. Оgulite kоrеn celera, šаrgаrеpu, cvеklu i belu šargarepu, a zatim sve izrendajte.
  2. Dоdајtе prеthоdnо prоkuvаnu vоdu i pustitе dа smеsа odstојi tоkоm nоći.
  3. Prоcеdite tеčnоst nаrеdnоg dаnа i piјte nа prаzаn stоmаk, јеr nа tај nаčin ćеtе mоći dа dоbiјete nајbоlје mоgućе rеzultаtе u lеčеnju. Preporuka je da se pije polako, a da se svaki gutljaj nakratko zadrži u ustima.

Izvor: Ordinacija

Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar
pobednik pc press nagrada

NapraviSam.rs nagrađen kao najbolji sajt za 2016. u kategoriji Moderna porodica, u okviru godišnjeg izbora PC Press Top 50.

DRUŠTVENE MREŽE

facebooktwitter