Rešenje za vraćanje boje sedoj kosi

17 avgust 2019 Ocenite ovaj članak
(7 glasova)

Verovali ili ne, kokosovo ulje je lek kojim se možete osloboditi sede kose! U kokosovom ulju leži tajna duge, lepe i jake kose.

 

Napravite ovu mešavinu i recite zbogom sedoj kosi

Mnogi mladići i djevojke pate od preranog starenja i prilično im je neprijatno zbog toga. Najbrži i najlakši način rešavanja ovog problema je bojenje kose. Međutim, često štetne hemikalije uzrokuju trajno oštećenje kose.

Prirodno rešenje je najodrživije kada se želite osloboditi sede kose. Pre tog pokušaja, moramo shvatiti uzroke sive kose.

1. Genetski uzroci

Ukoliko postoji istorija prerane pojave sede kose u porodici, verovatno će se preneti i na druge generacije.

2. Stres

Suočavamo se sa puno stresa na poslu, tokom putovanja, kod kuće. Stres i nedostatak sna mogu uzrokovati pojavu sivih pramenova u mladoj dobi.

3. Životni stil

Hranjenje i spavanje u čudne sate, premalo spavanja i nezdrava hrana može dovesti do prerane pojave sedih, jer telo ne dobija potrebne hranjive sastojke.

4. Starenje

Starenje uzrokuje pojavu sede kose zbog toga što s godinama telo prestane proizvoditi melanin i kosa postane siva, srebrnkasta ili bela.


Rešenje za vraćanje boje sedoj kosi

Verovali ili ne, kokosovo ulje je lek kojim se možete osloboditi sede kose! U kokosovom ulju leži tajna duge, lepe i jake kose.

Kokosovo ulje je bogato ugljenim hidratima, zdravim masnoćama, vitaminima i mineralima koji pružaju kosi potrebnu negu. Koristile su ga mnoge civilizacije i dokazano je kako je odličan lek za kosu. Redovna upotreba kokosovog ulja rezultiraće jakom, čvrstom, zdravom i sjajnom kosom.


Korišćenje kokosovog ulja za sedu kosu:

  • Zagrejte 2-3 kašičice ulja oko 20 sekundi
  • Nežno masirajte koren kose toplim kokosovim uljem
  • Pustite da se folikule dlake natope uljem (oko 10 minuta)
  • Isperite toplom vodom
  • Zatim šamponirajte kosu na uobičajen način i završite pranje s regeneratorom

Ovo možete svakodnevno ponavljati kako bi dobili željeni učinak. Redovno korišćenje definitivno će vam pomoći da se oslobodite sede kose i daće vam zdravu, lepu i sjajnu kosu.

Izvor: Aura

Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar
pobednik pc press nagrada

NapraviSam.rs nagrađen kao najbolji sajt za 2016. u kategoriji Moderna porodica, u okviru godišnjeg izbora PC Press Top 50.

DRUŠTVENE MREŽE

facebooktwitter