Recepti: Maske mladosti od kvasca

17 januar 2021 Ocenite ovaj članak
(4 glasova)

Svež kvasac sadrži preko 70% vlage i najbogatiji je izvor grupe vitamina B, posebno B1 i B2. Sadrži nešto malo vitamina A, C i D ali zato sadrži veoma važne belančevine – nukleoproteide.

Po svom sastavu, kvasac je jedan od boljih prirodnih sredstava za suzbijanje bubuljica, akni i čireva. Zato, nemojte zanemariti dole ponuđene recepte...

Pomoć kod masne kože

Pola paklice uobičajene mere kvasca za kolače zamutite sa malo nekuvanog mleka tako da masa dobije konzistenciju pavlake. Ovu smesu nanesite na kožu. Maska je pogodna za nečistu i masnu kožu. Da bi maska u potpunosti delovala nije loše povremeno pojesti po komadić svežeg kvasca veličine očišćenog badema.

Čisto i sveže lice

Ako nemate pri ruci svežeg, dobro će vam doći i suvi kvasac da pripremite sledeću masku. Dobro izmešajte pet grama kvasca sa jednim žumancetom i kašikom meda. Kožu lica pre nanošenja maske operite toplom vodom i nanesite tanki sloj ove mešavine. Čim se na licu stvori tanka prevlaka, stavite drugi, pa onda i treći sloj maske. Prethodno zaštitite vatom oči, a masku skinite nakon 15 – 20 minuta toplom vodom. Ovom maskom nahranićete lice, što će vam se uzvratiti svežinom i blistavošću.

Kako se podmladiti?

Istinsku “masku mladosti” za mastan ten predstavlja rastvor od 3-4 kašičice kvasca, mlake vode i sasvim malo ružine vodice (može se zameniti destilisanom vodom sa dodatkom nekoliko kapi ružinog ulja). Što se tiče primene, u svemu postupite kao kod prve maske.

Izvor: aura.ba

Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar
pobednik pc press nagrada

NapraviSam.rs nagrađen kao najbolji sajt za 2016. u kategoriji Moderna porodica, u okviru godišnjeg izbora PC Press Top 50.

DRUŠTVENE MREŽE

facebooktwitter