Suva gradnja i obnova: Uređenje potkrovlja, pregradni zidovi i spušteni plafon

23 maj 2022 Ocenite ovaj članak
(3 glasova)

Ako tražite način da poboljšate toplotnu izolaciju i energetsku efikasnost svog doma ili kancelarije ili je vaš cilj bolja zvučna izolacija, suva gradnja može biti savršeno rešenje za vas.

 

Obratite se stručnom izvođaču kako biste razgovarali o opcijama i započeli projekt.

Projekti obnove uvek su uzbudljivi jer nude mogućnost potpune promene izgleda i atmosfere prostora. Međutim, renoviranje može biti nezgodno ako ne znate kako ga ispravno izvesti. Morate paziti da tokom radova na instalaciji ili obnovi ne oštetite zgradu ili njen temelj.

Uređenje potkrovlja

Potkrovlje se često koristi kao spremište za stare stvari i često nije iskorišćen njegov puni potencijal. Ako se odlučite na uređenje potkrovlja, ovaj zapušteni prostor za skladištenje možete pretvoriti u mnogo vredniji životni prostor. Potkrovlje je najlakše pretvoriti u više spavaćih soba izgradnjom pregradnih zidova od gipsanih ploča, koji su lakši od tradicionalnih zidova od opeke i stvaraju manji teret na nosećoj konstrukciji.

Pregradni zidovi i razne vrste gipsanih ploča

Prilikom uređenja potkrovlja ne treba zaboraviti na udobnost i sigurnost budućih stanara. Kako bi se osigurala maksimalna privatnost i udobnost, potrebno je koristiti gipsane ploče sa svojstvima zvučne izolacije. Veliki rizik za sigurnost je vatra. Stoga, ako je glavni prioritet sigurnost, trebali biste odabrati protivpožarne gipsane ploče, iako su i obične gipsane ploče nezapaljive i relativno otporne na požar.

Spušteni plafon

Spušteni plafon često se koristi u projektima suve gradnje ili generalno projektima obnove enterijera zbog svojih brojnih prednosti. Poboljšanje energetske efikasnosti pomaže u uštedi novca na troškovima grejanja, daje enterijeru vrlo moderan izgled, omogućuje vam da sakrijete vodovodne cevi i električne kablove. Ako planirate obnovu i uređenje potkrovlja, zašto ne biste svojoj kući dali i novi plafon? Kao plafonske obloge možete iskoristiti i gipsane ploče.

Uređenje potkrovlja može pružiti mnoge pogodnosti vašem domu, na primer proširenje stambenog prostora, može služiti kao umetnički atelje ili prostor za spavanje za goste. Kao što možete videti, verovatno najbolja građevinska metoda za uređenje potkrovlja je suva gradnja.

 

Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar

DRUŠTVENE MREŽE

facebooktwitter