Ideje za izradu šank-bara za dvorište ili terasu

13 septembar 2015 Ocenite ovaj članak
(26 glasova)

Ako nameravate da sami napravite šank-bar za dvorište ili terasu, pogledajte ove interesantne primere koji vam mogu pružiti ideju za vlastito rešenje.

Šank-bar možete napraviti od starih drvenih paleta, od dasaka, od preuređene stare komode, drvenog bureta ili pak kombinacijom raznih materijala koje već imate na raspolaganju ili ćete ih kupiti.

1 bar od starih paleta

2 bar od dasaka i drveta

Kada pravite bar za dvorište ili vrt, važno je da vodite računa o tome da konstrukcija ima čvrst okvir, naročito ako treba da stoji sama. Prvo stavite na papir skicu, pa tek onda započnite nabavku materijala i izradu šanka. Naravno, proučite sve opcije koje su vam na raspolaganju.

3 bar od bureta i daske

4 bar od betonskih blokova i dasaka

Razmislite o raznim mogućnostima za izradu šank-bara. Ponekad se od nekog materijala za koji nikada ne biste rekli da može da bude korišćen za tu namenu, može napraviti šank koji je i funkcionalan i interesantan. Drveno bore ili betonski blokovi mogu da budu savršeno rešenje za vaš originalan šank.

5 bar od dasaka

Ako planirate da preuredite postojeći nameštaj, ili iskoristite stari nameštaj za izradu šank-bara za dvorište, najpre je potrebno da ga zaštitite kako bi mu produžili životni vek. Ofarbajte nameštaj bojom koja mu ne daje samo bolji izgled, već mu dodaje i zaštitni sloj koji će ga štititi dok stoji napolju izložen raznim vremenskim prilikama.

6 bar od stare komode

7 drveni bar

8 bar od stare komode

Izrada vlastitog šank-bara za dvorište vam omogućuje da ga dizajnirate tako da upotpunjuje ukupni stil i da se uklapa u okolinu u kojoj će stajati. Šank ne mora da bude moderan kako bi bio funkcionalan. Reciklirane palete ili stara ograda mogu se preurediti tako da postanu deo vaše kreacije, koju ne morate čak ni da dovršite do kraja, kako bi imala rustičan izgled. Dovoljno je samo da zaštitite drvo bojom ili lakom jer će stajati napolju.

9 bar od drvenih paleta

11 bar od drvenih paleta

12 bar od lima

Bilo da želite veliki šank-bar, ili samo mesto na kome će stajati par flaša i čaša, potražite u podrumu ili šupi materijal koji već posedujte, a koji može da dobije novu namenu. Stari stalak za povrće ili kolica mogu da se očiste i poprskaju bojom po želji, čime postaju savršen dodatak za vaš balkon.

Izvor: Home-Dzine

Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar

DRUŠTVENE MREŽE

facebooktwitter