23 načina da stari nameštaj dobije novu namenu

03 februar 2016 Ocenite ovaj članak
(38 glasova)

Ako imate stare komade nameštaja koje niste voljni tek tako da odbacite, pogledajte kako možete da im, uz jednostavne dodatke ili izmene, nađete novu namenu i udahnete novi život.

Ideje kako da stari nameštaj dobije novu namenu

 nova namena za stari namestaj

Stara mašina za šivenje, koja se više ne koristi za prvobitnu namenu, dobiće novi život kao toaletni stočić na kome je ogledalo uklopljeno u postojeći poklopac.

 

nova namena za stari namestaj

 Stara žaluzina od prozora može da se koristi na različite načine. Jedan od njih je da služi za odlaganje pisama i razglednica. Uspomene sa odmora ili pisma od dragih osoba će vam tako uvek biti na dohvatu ruke.

nova namena za stari namestaj

Stari krevet ne mora da završi na otpadu, naročito ako je od kvalitetnog drveta. Uz pomoć mašte i malo majstorije, krevet možete preurediti u baštensku klupu. Klupa može da ima i prostor za odlaganje, tako da stari krevet postaje multifunkcionalan.

 

nova namena za stari namestaj

Svi znamo da drvene palete mogu da se recikliraju i iskoriste na hiljadu različitih načina. A da li znate da je za ovu namenu potrebno samo nasloniti paletu na zid i to je to. Dobili ste savršeno mesto za odlaganje baštenskog alata, koji će vam uvek biti na dohvatu ruke.

 

nova namena za stari namestaj

Stara drvena vrata ne moraju više da stoje uspravno. Ako ih položite i dodate okvir sa nogarama - vrata postaju interesantan sto. Naravno, pre toga je potrebno da ih očistite, popunite rupe kitom i ofarbate ili izlakirate.

 

nova namena za stari namestaj

Staru drvenu stolicu, koja više ne služi svrsi, ali je isuviše lepa da bi završila na otpadu, možete iskoristiti kao držač kofe sa ledom. Leti ćete imati interesantno mesto za hlađenje napitaka, na kome će vam svi zavideti.

 

nova namena za stari namestaj

I stari drveni prozor može da dobije novu multifunkcionalnu ulogu. Ako ga očistite, ofarbate ili lakirate i dodate nogare od stočića, prozor se pretvara u stočić-ostavu. U njemu možete odlagati časopise ili pak čaše i druge sitnice koje su vam uvek na dohvatu ruke.

 

nova namena za stari namestaj

Drveni kalem za kabl lako može da se pretvori u interesantnu policu za knjige i sitnice. Potrebno je samo da ga ošmirglate i ofarbate, a sa donje strane dodate točkiće - i to je to. Drveni kalem se pretvara u praktičnu policu, još jedan interesantan detalj u vašem stanu.

 

nova namena za stari namestaj

Stara komoda je sigurno imala i bolje dane. Ali, uz pomoć mašte i veštih ruku ona može da dobije potpuno novu ulogu. Ako je samo malo sredite i modifikujete prostor gde su bile fioke, dobićete police za piće. Flaše pića i odgovarajuće čaše će vam tako biti na dohvatu ruke. Čak će i delovi fioka dobiti novu ulogu - čiviluci.

 

nova namena za stari namestaj

 Stara komoda ne mora da završi na otpadu. Uz minimum materijala možete je pretvoriti u kuhinju za igru, gde će deca provoditi divne trenutke i sticati prva znanja u pripremi hrane. Ko zna, možda se tu rodi i neki budući šef kuhinje internacionalnog restorana.

nova namena za stari namestaj

 Koji kućni ljubimac bi odbio ovako divan krevet napravljen od starih drvenih paleta. Paletu je potrebno rasturiti i ponovo sastaviti tako da bude praktična. Možete je i ofarbati, a ako joj dodate i točkiće - krevet kućnog ljubimca će biti pokretan.

nova namena za stari namestaj

 Za ovakvu klupu je potrebna prava mašta. Tri različite drvene stolice su dobile jedinstvenu zajedničku namenu. Ne moraju čak ni da budu u istoj boji. Ovako klupa izgleda još interesantnije.

nova namena za stari namestaj

Stare mašine za šivenje su bila prava umetnička dela i šteta je da stoje negde u podrumu i sakupljaju prašinu. Metalne delove očistite od rđe i ofarbajte, izvadite mašinu i postavite novu drvenu ploču. Mašina postaje stočić na kome će vam svi zavideti.

 

nova namena za stari namestaj

 Ramovi od starog drvenog kreveta mogu veoma lako da se preurede i dobiju novu namenu. Malo farbe i mašte je dovoljno da dobiju novu namenu - čiviluk i tabla za pisanje poruka.

nova namena za stari namestaj

Ko bi rekao da stara komoda može da postane žardinjera za cveće. Za ovu novu namenu komode potrebno vam je samo ideja i veoma malo rada - rezultat neće izostati. Originalna žardinjera nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

 

nova namena za stari namestaj

Svaka kuca bi poželela ovakav kutak. Ako preuredite stari komad nameštaja tako da bude praktičan i za kućne ljubimce, jednim udarcem ćete ubiti dve muve: ulepšali ste kutak u kući i obezbedili mesto za odmor psa ili mačke.

 

nova namena za stari namestaj

 Dve stare stolice mogu da postanu elegantna francuska klupa. Ovo je projekat koji mogu da rade i početnici u kućnim majstorijama. Na sajtu An Oregon Cottage se nalazi detaljno uputstvo kako da napravite ovakvu interesantnu klupu.

nova namena za stari namestaj

 Evo nekoliko ideja kako da iskoristite stara vrata: koristite ih za popunu velikog prostora na zidu. Vrata položena vertikalno na veliki zid razbijaju monotonju praznog zida. Ako im dodate i police - ne samo da će biti vizuelni doživljaj, već će imati i praktičnu primenu.

nova namena za stari namestaj

 Stari kofer je proputovao pola sveta, šteta je da sakuplja prašinu u podrumu ili na tavanu. Očistite ga, dodajte mu nogare i pretvorite i interesantnu policu koja ujedno služi i kao skladište za različite sitnice.

nova namena za stari namestaj

Ako ste nedavno menjali vrata u kući ili stanu, nemojte da bacate stara. Od njih mogu da se naprave razne korisne i praktične stvari. Za ovaj krevet su vam potrebna 3 vrata, a ako želite detaljno uputstvo kako to da izvedete, kliknite na ovaj link.

 

nova namena za stari namestaj

 Ako imate ovakvu staru policu za televizor, krajnje je vreme da je izvadite iz podruma. Pogledajte kako ponovo može da pronađe koristan kutak u stanu, ovaj put kao kućica za psa ili mačku. Svaka kuca bi se osećala kraljevski u ovakvom krevetu.

nova namena za stari namestaj

Pronašli smo još jednu ideju za novu namenu stare stolice - ljuljaška. Pored stolice, biće vam potreban i konopac i naravno - drvo gde ćete zakačiti ljuljašku.

 

nova namena za stari namestaj

Ovo je potpuno originalan i inovativan način za korišćenje strih vrata. Ova ugaona polica je prosto neodoljiva. A što je najbolje - ne treba vam puno materijala, samo nekoliko daščica za stalaže. Ako planirate da napravite ovakvu policu, sigurno će vam dobro doći detaljno uputstvo koje možete pronaći ovde.

Izvor: Woo Home

Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar

DRUŠTVENE MREŽE

facebooktwitter