Napravite klupu sa prostorom za odlaganje

22 mart 2017 Ocenite ovaj članak
(13 glasova)

Ova klupa sa prostorom za odlaganje može da se uklopi u bilo koju sobu, a ne samo u dečiju, za koju je prvenstveno namenjena.

Kako napraviti klupu sa prostorom za odlaganje

sema i lista secenja

Korak 1:

Od iverice ili deblje šper ploče isecite sve delove, ili odnesite nekom stolaru da vam iseče po meri. Na gornjem crtežu (klikni za zumiranje) su označeni svi delovi, obratite pažnju da su mere u inčima (1 inč = 2,54 cm).

Korak 2:

busenje upustenih pocket hole rupa

Kada imate sve delove, potrebno je da izbušite upuštene, tzv. "pocket hole" rupe ("posket hole" je specijalna vrsta rupe pod uglom od 15 stepeni za koju je potreban poseban šablon za burgiju i posebna burgija). Svi delovi označeni sa B treba da imaju rupe i na gornjoj i donjoj strani (vidi gornju šemu). Delovi označeni sa D treba da imaju rupe samo na donjoj strani.

Korak 3:

sastavljanje delova klupe

Kada ste izbušili sve rupe, vreme je da sastavite delove. Izmerite i označite gde svaki deo ide. Svaki deo je otprilike 9 inča (oko 23cm) udaljen od drugog. Delove namažite lepkom, zatim ih zašrafite. Pošto klupa ima klizna vrata, treba da isečete usek na prednjem delu gornje stranice, otprilike 1/4 x 1/4 inča. Nakon toga ga pričvrstite odozgo.

Korak 4:

pricvrscivanje gornjeg dela

sastavljena klupa sa prostorom za odaganje

Kada ste postavili gornji deo, pričvrstite i zadnji deo. Zatim postavite vrata. Izbušite par rupa za prste, kako bi lakše otvarali vrata, i to je to. Ostaje samo da ofarbate klupu i da je postavite na željeno mesto kada se boja osuši.

klupa sa prostorom za odlaganje

 

klupa sa prostorom za odlaganje 2

klupa sa prostorom za odlaganje 3

Izvor: A Beautiful Mess

Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar

DRUŠTVENE MREŽE

facebooktwitter