Napravite šestougaone police za zid

24 maj 2019 Ocenite ovaj članak
(7 glasova)

Ako su vam slučajno preostala nekoliko parčića daske, možete ih korisno upotrebiti tako što ćete napraviti moderne šestougaone police za zid.

Ove šestougaone - saćaste police su izuzetno moderne i to s dobrim razlogom. Za sat vremena možete napraviti tri-četiri komada, rasporediti ih po želji, obojiti ih ili lakirati. Mogućnosti su beskrajne.

Ove šestougaone police se koriste samo za sitne ukrase i knjige, pa su stoga spojene samo lepkom za drvo. Ako vam je potrebna čvršća varijanta, možete ih spojiti šrafovima ili drvenim čepićima.

Za pričvršćivanje polica na zid možete da iskoristite kukice za kačenje slika, koje ćete ukucati sa zadnje strane polica.

Materijal:

  • Parčići dasaka
  • Lepak za drvo
  • Lepljiva traka ili molerska krep traka

Alat:

  • Testera
  • Šlajferica i šmirgl papir granulacije 120 i 180
  • Metar i olovka


Kako napraviti šestougaone zidne police

Korak 1:

podesavanje ugla testere

Postavite ugao sečenja testere na 30 stepeni. Ovo je ugao koji ćete koristiti za sečenje svih delova šestougaone police.

Police u ovom primeru imaju dužinu od 170mm, ali veličinu možete prilagoditi u zavisnosti od količine dasaka koja vam je na raspolaganju.

Korak 2:

lepljenje krep trake

Postavite isečene komade na ravnu površinu i spojite ih koristeći molersku krep traku.

Ovo je lakše nego da ih učvršćujete stegom i može da posluži u ovakvim slučajevima kada radite sa delovima koji su sečeni pod uglom.

Korak 3:

sastavljanje police

Nanesite lepak za drvo na sve uglove i zatim sklopite da formirate šestougao. Učvrstite završni deo još jednim komadom trake i proverite da li je sve čvrsto spojeno.

Korak 4:

Kada se lepak osuši, pričvrstite sa zadnje strane kukicu za kačenje, i to je to. Polica je spremna za izlaganje sitnica ili knjiga.

A ako niste odlučili koju knjigu da izložite, predlažemo da potražite zanimljive naslove na Pravac Knjige sajtu na adresi https://knjige.pravac.com

Izvor: Home-Dzine

Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar

DRUŠTVENE MREŽE

facebooktwitter