Odštampajte ovu stranicu

Reciklirajte stara vrata i napravite klupu

23 avgust 2022 Ocenite ovaj članak
(2 glasova)

Pogledajte kako od starih vrata da napravite interesantnu klupu, koja predstavlja interesantan i koristan komad nameštaja.

Ukoliko u podrumu ili šupi imate stara vrata koja ne znate kako da iskoristite, u ovom uradi sam projektu ćemo vam pokazati jednu od mogućih ideja. Videćete kako smo reciklirali stara vrata i od njih napravili starinsku drvenu klupu.

 

Kako od starih vrata napraviti drvenu klupu

Prva stvar koju smo uradili je da dobro ošmirglamo vrata i uklonimo stare naslage boja. Nakon toga smo ošmirglali oštre ivice i malo zaoblili uglove.

napravite drvenu klupu od recikliranog drveta

Na očišćena vrata smo olovkom nacrtali delove klupe, tako da smo iskoristili skoro cela vrata. Na donjoj slici je prikazano koje delove vrata smo koristili za koje delove klupe.

reciklirajte vrata

Nakon sečenja delova vrata ošmirglali smo rezove tako da budu glatki, naročitu pažnju smo obratili na šmirglanje zaobljenih ivica stranica klupe. Ključaonica i prostor za bravu su dali poseban pečat klupi, tako da te detalje nismo ni sakrivali. Takođe smo zadržali delove stare farbe na zadnjoj strani i stranicama klupe, to joj daje dodatni karakter.

reciklirana drvena klupa

Uloženi trud se isplatio, vrata su se odlično uklopila u namenjeni prostor.

Izvor: Love Grows Wild

Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar