Napravite sklopivu dečiju kućicu za igru

22 jul 2015 Ocenite ovaj članak
(21 glasova)

Deca će obožavati ovu sklopivu kućicu od kartona i lepljive trake, a ako učestvuju u njenoj izradi -  još više će je voleti.

Što je najbolje - kućicu posle igre možete da rasklopite i odložite ispod kreveta, iza plakara, ili na neko drugo zgodno mesto.

Materijal i pribor:

  • Karton (po mogućstvu penasti karton)
  • Lenjir i olovka
  • Skalper
  • Makaze
  • Boja u spreju

Kako da napravite sklopivu dečiju kućicu za igru

 kucica od kartona skica plan

Na gornjem crtežu su mere za kućicu (u inčima, 1 inč = 2,54cm). Kliknite na sliku za uvećani prikaz koji možete odštampati.

kucica od kartona 1

Za početak prenesite skicu na karton. Koristite običnu olovku a ne marker, da linije ne bi bile isuviše uočljive nakon sečenja (u primeru je korišćen marker da bi linije bile vidljive na slikama).

kucica od kartona 2
Za crtanje oblih oblika na prozorima i vratima koristite kućne predmete (posuđe, korpu za veš, tacne,...). Nakon što isečete vrata, biće potrebno da im smanjite visinu i širinu otprilike 1-2cm, da ne bi zapinjala prilikom otvaranja i zatvaranja.

kucica od kartona 3

kucica od kartona 4

Kada ste isekli sve delove započnite sa njihovim sastavljanjem. Ovde će vam biti potrebna pomoć dece da pridržavaju delove pri sklapanju.

kucica od kartona 5

Za šarke na vratima koristite lepljivu traku. Dobro je da stavite lepljivu traku i sa spoljne i unutrašnje strane vrata, tako da mogu da se otvaraju u oba smera bez opasnosti da će traka da se odlepi.

kucica od kartona 6

Sastavljena kućica izgleda lepo, ali možete je dodatno ukrasiti tako što ćete neke delove obojiti, dodati crep i detalje po želji. Deca mogu aktivno da učestvuju u dekorisanju i spoljašnosti i unutrašnosti kućice.

kucica od kartona 7

Na kraju preostaje samo da deca unesu unutra svoje igračke i puste mašti da ih vodi kroz čaraban svet igre.

Izvor: A Beautifull Mess

Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar
pobednik pc press nagrada

NapraviSam.rs nagrađen kao najbolji sajt za 2016. u kategoriji Moderna porodica, u okviru godišnjeg izbora PC Press Top 50.

DRUŠTVENE MREŽE

facebooktwitter