Igračke od recikliranog materijala

26 jun 2023 Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Evo par jednostavnih ideje koje možete da realizujete uz učešće dece, a koje će im pomoći da razviju kreativnost.

Izrada nekih rukotvorina nije veliki problem; možete ih lako napraviti koristeći tutorijale. A ima li nečeg korisnijeg od spoja kreativnosti i igre? Ovde vam predstavljamo neke ideje za izradu igračaka i ukrasa za decu korišćenjem jednostavnih stvari kao što su kartonske kutije. Umesto da ih bacite, upotrebite ih za izradu jednostavnih igračaka.

Napravite pozorište lutaka

 lutkarsko pozoriste od kartona 1

Jedna od ideja je da od kutije napravite pozorište lutaka. Deca vole lutkarske predstave, pa im to možete omogućiti bez odlaska u lutkarsko pozorište. Sve što vam je potrebno su kutije od žitarica, boje za papir, četkica, novine, lepak, makaze, olovka i papir u boji.

lutkarsko pozoriste od kartona 2

Da biste napravili osnovu pozorišta, treba da odsečete vrh kutije. Zatim obojite kutiju i ostavite da se osuši. Nakon toga napravite zavese koristeći papir u boji, ili eventualno neku tkaninu. Imajte na umu da je to vaš lični rad i možete ga prilagoditi prema svom nahođenju i inspiraciji. Lepkom zalepite zavese na kutiji. Napravite malu traku za zavesu i vežite je. Sada je pozorište spremno za lutke na prstima ili štapićima, dok druga ruka drži pozorište.

pozoriste lutaka od kartona 3

Ovo je jednostavan način za pravljenje pozorišta lutaka. Snimite osmeh svoje dece kako bi sačuvali lepe trenutke.

 Kako da napravite grad - igračku za decu

Drugi način da izmamite osmeh deci je da zajedno napravite mali grad. Nabavite ovaj materijal: stare kutije, karton, papir u boji, makaze, traku i bojice.

grad igracka od kartona 2

Za tlo grada koristite ravan karton. Za izradu zgrada dajte deci da umotaju kutije u papir u boji. Ona će vrlo rado pomoći u izradi svojih igračaka.

grad igracka od kartona 3

Nakon toga izrežite vrata i nacrtajte prozore. Koristeći papirne cevi napravite debla drveća, a za lišće nacrtajte zelene kružne oblike na tvrdom papiru. Zalepite lišće na stabla. Na ravnom kartonu nacrtajte ulice i na kraju zalepite sve zgrade i drveće.

grad igracka od kartona 4

Izvor: Family Holiday

Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar
pobednik pc press nagrada

NapraviSam.rs nagrađen kao najbolji sajt za 2016. u kategoriji Moderna porodica, u okviru godišnjeg izbora PC Press Top 50.

DRUŠTVENE MREŽE

facebooktwitter