Maske superheroja od filca

21 mart 2015 Ocenite ovaj članak
(15 glasova)

Da li su i vaša deca obuzeta superherojima i vole da se maskiraju po ugledu na njih. U ovom projektu ćete podjednako uživati  sa decom i podsticati njihovu maštu i kreativnost.

Kako da napravite maske superheroja?

Materijal:

  • Filc
  • Lepak za filc
  • Makaze
  • Traka

Korak 1:

maske superheroja1

Pričajte sa decom koji su im omiljeni superheroji (u ovom primeru to su Betmen i Žena Mačka). Započnite sa isecanjem okvirnog oblika maske kakve nose super heroji.
Stavite filc preko glave deteta da bi videli kolika treba da je maska, gde su otvori za oči i nos. Nakon toga preciznije isecite filc. Napravite po 2 komada od svake maske.

Korak 2:

maske superheroja2

Pomognite deci da dodaju lepak na jednu stranu svake maske. Stavite 2 trake na lepkom pokrivenu stranu maske (po jednu na svakoj strani). Zatim postavite drugi komad maske preko one koju ste namazali lepkom.

Korak 3:

maske superheroja3

Deca mogu da iseku različite oblike od filca i da ih zalepe na prednju stranu maske (recimo početna slova imena super heroja, itd.). Pričajte sa njima o super herojima i njihovim moćima, i shodno tome dodajte odgovarajuće detalje.

Korak 4:

maske superheroja4

Nakon što se lepak potpuno osuši, maske su spremne za korišćenje. Deca obožavaju da se igraju superheroja, a maske koje su sami pravili daju dodatnu draž igri.

Izvor: kiwi crate

Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar
pobednik pc press nagrada

NapraviSam.rs nagrađen kao najbolji sajt za 2016. u kategoriji Moderna porodica, u okviru godišnjeg izbora PC Press Top 50.

DRUŠTVENE MREŽE

facebooktwitter