Napravite jednostavno uže za igru za psa

23 avgust 2016 Ocenite ovaj članak
(13 glasova)

U ovom uputstvu ćemo vam pokazati kako da napravite jednostavno uže za igru za psa. Uže se pravi od tri struka i ima 2 čvora koji teško mogu da se razvežu.

Kako napraviti uže za igru za psa

Korak 1: Nabavite konopac

razni konopci

Poželjno je da imate pamučni konopac, jer je od prirodnog materijala, i psu neće škoditi čak i ako proguta parče užeta. Tanje uže (1 - 2cm) je pogodno za manje pse, dok je deblje uže (3 - 4cm) poželjno za veće pse.

Korak 2: Pripremite konopac

priprema konopca

Počnite da raspredate konopac na 3 struka. Na krajevima zalepite lepljivu traku, kako bi sprečili dalje krzanje. Sada raspredite 20-tak cm konopca. Ako koristite deblji konopac, moraćete da razvijete malo više, kako bi mogli da vežete čvor.

Korak 3: Vezivanje čvora

cvor1

cvor2

Uzmite prvi struk i obavite oko konopa, a zatim ga protnite između (pogledajte donji video). Ponovite isto i sa drugim strukom, vodeći računa da prođe kroz petlju koju je napravio prvi struk, kao i kroz petlju drugog. A treći struk treba da prođe kroz sve tri petlje. Ovakav čvor može da se veže sa bilo kojim brojem strukova.

{basicyoutube}fB4PaTIXvLk{/basicyoutube}

Korak 4: Zatezanje čvora

zatezanje cvora1

zatezanje cvora2

Najzahtevniji deo je zatezanje čvora. Što više strukova, utoliko je teže pritegnuti čvor. Ukoliko na početku previše povučete jedan struk, možete upropastiti ceo čvor, tako da morate ravnomerno da pritežete svaki struk po malo. Počnite sa laganim povlačenjem poslednjeg struka koji ste provukli, a zatim obrnutim redosledom i preostale strukove. Ponavljajte postupak, postepeno povlačeći i zatežući strukove sve više, sve tok čvor ne bude ravnomerno zategnut.

Korak 5: Obrada krajeva

obrada krajeva1

obrada krajeva2

Sada možete da skratite krajeve strukova i češljem raspredete isečeni deo, kako bi uže bilo lepše.

Korak 6: Drugi kraj

drugi kraj

Isecite uže na željenu dužinu i dodajte 20-30cm za vezivanje drugog čvora. Ponovite korake 2-5 za drugi kraj užeta.

Korak 7: I to je to!

gotovo uze

Uže je završeno, napravili ste divnu igračku za psa.

Izvor: Instructables

Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar

DRUŠTVENE MREŽE

facebooktwitter