Ideje za izradu praznične dekoracije

27 decembar 2022 Ocenite ovaj članak
(15 glasova)

Pretvorite svoj dom u zimsku čaroliju uz pomoć ovih kreativnih ideja za izradu prazničnih ukrasa i dekoracije.

 Za izradu ovih prazničnih ukrasa možete da koristite samo prirodne materijale, najčešće ono što pronađete tokom šetnji parkom.

1 borove sisarke

Sakupite borove šišarke i obojite vrhove belom bojom kako bi ukrasili jelku ili ih postavite na sto ili policu. Borove šišarke sigurno može svako da nađe veoma lako. Ne zaboravite samo da ih dobro očistite od prljavština i buba koje mogu da se nađu unutra, naročito ako ste šišarke sakupili sa zemlje.

 

2 grancice

Uvežite štapiće oko svećnjaka crvenom ukrasnom trakom i eto interesantnog detalja. Vodite računa da su štapići slične debljine, kao i to da su rezovi ravni. Trudite se da pronađete grančice koje imaju interesantnu koru, kako bi štapići delovali atraktivno. Breza je poznata po kori koja izgleda veoma lepo.

 

3 narandza

Osušite tanke kriške narandže u rerni (na veoma niskoj temperaturi) i zakačite trakom za jelku. Pored narandže, možete koristiti i kriške limuna.

13 cackalice zvezda

Zvezda od drvenih čačkalica je interesantan ukras za jelku. Crveni konac za vezivanje čačkalica daje zvezdi posebnu draž. Sam proces izrade je prilično jednostavan. Povežite prvo četiri čačkalice, zatim ponovite postupak sa preostale četiri. Na kraju spojite dva kompleta i okačite za jelku.


Izvor: Homemade i Bob Vila

Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar

DRUŠTVENE MREŽE

facebooktwitter