Odštampajte ovu stranicu

Blistave tegle

11 februar 2017 Ocenite ovaj članak
(6 glasova)

Kreativno uputstvo kako da obične tegle pretvorite u predivne blistave ukrase za Dan zaljubljenih... ili za bilo koji dan!

Materijal:

materijal za ukrasne tegle

  • Prazne tegle
  • Lepak za dekupaž
  • Četkice za lepak
  • Šljokice u raznim bojama

 

Kako ukrasiti tegle za Dan zaljubljenih

Korak 1: lepkom nacrtajte oblike

nanesite lepak na tegle

Četkicom umočenom u lepak nacrtajte željeni oblik sa unutrašnje strane tegle. Mi smo na jednoj tegli nacrtali srce, na drugoj trake, a treća je cela obložena zlatnim šljokicama. Kružići (tufne) bi takođe bile interesantan dizajn.

Korak 2: sipajte šljokice u teglu

sipajte sljokice

Sipajte malo šljokica u teglu da prekrijete deo koji ste namazali lepkom. Zatim okrenite teglu nadole istresite višak šljokica i na list papira.

Korak 3: sipajte šljokice u drugoj boji

nanesite drugu boju

Ako koristite više boja, nanesite prvo jednu boju i ostavite da se lepak potpuno osuši pre nego što započnete proces sa drugom bojom. Na taj način se boje neće mešati.

Korak 4: zaštitite nanesene šljokice

premazite teglu lepkom

Nakon što ste završili dizajn i lepak se osušio, nanesite gust sloj lepka preko cele unutrašnjosti tegle i ostavite da se suši bar 24 sata. Na taj način se šlokice zaštićuju od otpadanja.

Korak 5: napunite teglu omiljenim slatkišima

ukrasene tegle sljokicama

Napunite teglu omiljenim slatkišima za Dan zaljubljenih. Napomena: mada ste šljokice zaštitili od otpadanja, preporučujemo da u teglu stavljate samo one poslastice koje su upakovane.

Izvor: A Beautifull Mess

Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar