Ukrasite svoje japanke za plažu

05 jul 2019 Ocenite ovaj članak
(6 glasova)

Japanke su leti vrlo praktična obuća, naročito na plaži ili bazenu. Ima ih u raznim dezenima i varijantama, a mi ćemo vam pokazati kako da od običnih japanki napravite jedinstvenu kreaciju sa mašnicama.

Materijal:

materijal

  • Japanke
  • Ukrasna traka
  • Lepak za tkaninu
  • Štipaljke

 

Kako ukrasiti japanke (jadranke) trakom i mašnicom

Korak 1:

namotajte traku preko kaisa1

Započnite lepljenjem trake za donji deo plastičnog kaiša japanke. Štipaljkom pričvrstite traku dok se lepak ne osuši.

Korak 2:

pricvrstite traku stipaljkama

Namotajte traku lagano preko kaiša, zatim preko dela za palac i nastavite duž drugog kaiša. Štipaljkama pričvrstite traku dok je obmotavate.

Korak 3:

zalepite lepkom traku3

Nastavite sa namotavanjem do kraja drugog kaiša. Skratite traku i učvrstite lepkom za donji deo kaiša. Štipaljkom je pričvrstite dok se lepak ne osuši.

Korak 4:

napravite petlju za masnu

Dok se japanke suše, sastavite mašnice. Isecite dva komada trake jednake dužine i savijte tako da dobijete 2 petlje koje ćete zalepiti lepkom. Ako želite malu mašnicu preko velike, isecite i 2 komada tanje trake.

Korak 5:

napravite masnu od trake6

Kada se petlja osuši stisnite je štipaljkom na sredini tako da dobijete oblik leptir mašne, i nanesite lepak na falte (nabore). Ponovite postupak i sa manjom trakom (ukolko i nju pravite).

Korak 6:

Sastavite mašnice tako što ćete postaviti manju mašnicu preko veće. Obmotajte kratak komad trake oko središnjih delova obe mašne i zalepite donji deo lepkom. Štipaljkom ih pričvrstite dok se lepak ne osuši.

Korak 7:

japanke u pesku7

Kada se mašnice osuše lepkom ih zalepite za japanke i štipaljkom pričvrstite dok se lepak ne osuši. Nakon toga su japanke spremne za plažu!

Izvor: AttaGirlSays

Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar

DRUŠTVENE MREŽE

facebooktwitter