Dekupaž od salveta na tegli obmotanoj kanapom

25 april 2015 Ocenite ovaj članak
(34 glasova)

Za ovaj dekupaž projekat će vam trebati samo prazna tegla, kanap, lepak i salveta sa odgovarajućom šarom.

Kako napraviti dekupaž od tegle obmotane kanapom?

Materijal:

  • Staklena tegla
  • Kanap (može i onaj za sušenje veša)
  • Lepak
  • Salveta

Postupak:

Počnite sa motanjem kanapa na dnu tegle, počevši od sredine dna. Kanap pričvrstite za teglu lepkom posle svakog namotanog kruga.

dekupaz tegla1

Nastavite sa obmotavanjem kanapa oko tegle sve dok ne stignete do vrha. Ostavite prostor oko navoja, da bi mogao da se stavi poklopac.

dekupaz tegla2

Pronađite salvetu sa odgovarajućom šarom, i ako je višeslojna odvojite bele slojeve. Sa obojenog sloja rukom pažljivo pocepajte deo sa šarom koju hoćete da zalepite na teglu.  Namažite lepak preko kanapa i pažljivo prislonite salvetu preko toga. Nežno pritiskajte salvetu da uklonite nabore i da salveta prione dobro na kanap (možete koristiti neko priručno sredstvo, kao što je presavijena plastična folija).

dekupaz tegla3

Možete čak i da kombinujete dizaj sa više različitih salveta, kao što je u ovom primeru preko šare sa cvetovima lavande zalepljena šara vezanog kanapa sa druge salvete.

dekupaz tegla4

Tegla kasnije može poslužiti i kao vaza za cveće  (lavanda će izvanredno izgledati u ovako ukrašenoj tegli), a može služiti i za čuvanje različitih sitnica. U svakom slučaju, svojim izgledom će privući svačiju pažnju.

dekupaz tegla5

Izvor: hometalk

Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar

DRUŠTVENE MREŽE

facebooktwitter