Korisni saveti

Kako da vam bočica koju ste spakovali u kofer ne curi?

Da li ste nekada otvorili kofer i videli da je šampon iz bočice počeo da curi? Evo jednostavnog rešenja: pre puta stavite komadić plastične kese ispod zatvarača bilo koje boce koju pakujete.

Kako da otpušite odvod na sudoperi?

Veoma jednostavno: sipajte 1 šolju sode bikarbone u zapušeni odvod, zatim dodajte pola šolje sirćeta i odmah pokrijte odvod! Sačekajte 30-45 minuta i zatim pustite toplu (skoro vruću) vodu otprilike 2 minuta.

Kako da dobijete jake nokte?

Stavite šolju vode da provri, kad provri dodajte 15ml želatina. Promešajte i ostavite da se prohladi dovoljno da vam ne opeče prste. Nakon toga gurnite nokte u mešavinu otprilike 2 minuta. Isperite prste i uživajte u jakim noktima!

Kako da napravite sredstvo protiv komaraca?

U bočici za sprej pomešajte 15 kapi ulja lavande, 10 kapi eteričnog ulja cotronele, 3-4 kašike ekstrakta vanile i 4-5 kašika soka od limuna. Dopunite bočicu vodom i poprskajte po sobi.

Kako da uklonite miris kućnog ljubimca?

Ne znate kako da se otarasite mirisa sa tepiha ili nameštaja gde je boravio vaš kućni ljubimac? Evo jeftinog i brzog rešenja! U bočicu za sprej sipajte dva dela vode i jedan deo vodice za ispiranje usta. Isprskajte željenu površinu. Postavite stare novine preko isprskane površine. Ako novine ne upiju miris ponovite postupak.

Kako da očistite fugu?

Uzmite sedam šoljica vode, pola šolje sode bikarbone, trećinu šolje soka od limuna i četvrtinu šolje vinskog sirća. Trljajte po linijama fuge dok se ne očiste.

Kako da očistite oštećene drvene površine na nameštaju?

Pomešajte četvrtinu šolje ulja i 3/4 šolje vinskog sirćeta, nakapite na krpu i prebrišite oštećenu drvenu površinu. Uskoro će izgledati kao nova.

Kako da očistite mašinu za pranje rublja?

Da li ste ikada imali mašinu za pranje rublja koja ne miriše najbolje, a ne znate kako da je očistite? Evo brzog i jednostavnog načina za rešavanje neprijatnog mirisa mašine. Sipajte dve šolje vinskog ILI soka od limuna u mašinu. Zatim uključite mašinu da prođe ciklus na najjačoj temperaturi pranja. Ovime će svi mirisi biti otklonjeni, kao i mrlje i naslage od deterdženta.

pobednik pc press nagrada

NapraviSam.rs nagrađen kao najbolji sajt za 2016. u kategoriji Moderna porodica, u okviru godišnjeg izbora PC Press Top 50.

DRUŠTVENE MREŽE

facebooktwitter