20 ideja kako da iskoristite stare drvene palete za nameštaj u dvorištu ili vrtu

18 avgust 2015 Ocenite ovaj članak
(40 glasova)

Postoji bezbroj mogućnosti za korišćenje drvenih paleta pri izradi nameštaja. Već smo vam predstavili 30 ideja za kreativnu upotrebu paleta, a sada nudimo još 20 koje vam mogu koristiti kao inspiracija za razvijanje vlastitih projekata.

 zardinjere od drvenih paleta

mini bar od drvenih paleta

Čvrste drvene palete mogu da nađu svoje mesto i u kuhinji. Ormari, police, trpezarijski stolovi - mogućnosti korišćenja paleta su neograničene. Ali budite oprezni jer drvene palete se nekad hemijski tretiraju. Ne koristite palete ako imaju zelenu ili braon nijansu.

dek od drvenih paleta

stocic od drvenih paleta

Drvene palete relativno lako mogu da se nađu i iskoriste za različite namene. Za većinu projekata čak ne morate ni da rasturate palete. Možda su i najpopularniji projekti za izradu različitih stočića za kafu od starih paleta. Nakon šmirglanja i farbanja, palete postaju unikatan deo nameštaja koji može da stoji čak i u sobama sa modernim nameštajem.

lezaljka od drvenih paleta

zardinjere i klupa od drvenih paleta

sofa od drvenih paleta

ljuljaska od drvenih paleta

Ukrasite dvorište ili vrt ovom jeftinom ali interesantnom ljuljaškom napravljenom od drvenih paleta. Ako ljuljašku koristite kao dodatan praktičan detalj na tremu, možete dodati i raznobojne jastuke. Na taj način ćete moći da provodite više vremena napolju i uživati na svežem vazduhu. A ljuljašku možete dizajnirati prema vlastitim potrebama i željama, tako da se uklopi u postojeći dizajn dvorišta ili trema. Ljuljaška može da visi sa plafona na tremu, ili pak sa drveta, ako imate odgovarajuće drvo sa jakom granom.

bastenski komplet od drvenih paleta

11 fotelje od drvenih paleta

ljuljaska od drvenih paleta

klupa od drvenih paleta

komplet za sedenje od drvenih paleta

garnitura za dvoriste od drvenih paleta

bastenska garnitura za sedenje od drvenih paleta

Komplet baštenskog nameštaja takođe može da se napravi od recikliranih drvenih paleta. Naravno, za ovako nešto će vam trebati više komada paleta, od kojih ćete neke morati da rasturite i ponovo preuredite tako da odgovaraju novoj nameni. Bitno je da pre izrade svakog dela najpre napravite skicu i izračunate potrebnu količinu dasaka, kako bi videli da li imate dovoljan broj paleta. A videćete da ovakav nameštaj može relativno brzo da se napravi, pored tester viće vam potreban samo čekić i ekseri. Za završnu obradu možete ofarbati daske u željenoj boji.

namestaj za terasu od drvenih paleta

trosed od starih drvenih paleta

trosed i dvosed od starih paleta

sank bar od drvenih paleta i bureta

Izvor: Architecture, art, design

3 komentara

  • Link komentara Mihajlo Mihajlo - 11 septembar 2015

    Jel zna neko gde mogu da se nabave palete (u Novom Sadu). Po mogućstvu besplatno :)

  • Link komentara Vladimir Vladimir - 02 oktobar 2015

    Ranije sam vidjao da iza prodavnice Idea izbace ponekad palete pord kontejnera, mada se ne secam da sam u zadnje vreme to video.

  • Link komentara Nikola Nikola - 10 oktobar 2015

    Priupitaj poslovodju neke obliznje prodavnice , mozda imas srece pa stvarno nabavis besplatno materijal za namestaj.

Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar
pobednik pc press nagrada

NapraviSam.rs nagrađen kao najbolji sajt za 2016. u kategoriji Moderna porodica, u okviru godišnjeg izbora PC Press Top 50.

MOBILNA VERZIJA PORTALA

qr codeNapraviSam.rs je prilagođen mobilnim uređajima

DRUŠTVENE MREŽE

Pratite nas na društvenim mrežama

facebooktwitter